Strony

6 lis 2015

Muffinki z fetą i szpinakiem


Muffinki na słodko wciąż cieszą się
większą popularnością ale te
na wytrawnie też zyskują  coraz 
większą popularność.

Składniki na 12 sztuk:
220 g mąki pszennej
100 ml oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 czerwonej cebuli
200 g kwaśnej śmietany
2 jajka
150 g sera feta
100g szpinaku świeżego
2 ząbki czosnku
można dodać kilka suszonych pomidorów
sól, pieprz

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
W misce wymieszać olej, jajka, śmietanę,
 sól, pieprz, pokrojoną w kostkę cebulę, 
fetę i posiekany drobno szpinak. Dodać
do miski sypkie składniki i wymieszać.
Ciastem wypełnić foremki i piec w nagrzanym
do 180 stopni piekarniku przez ok. 20-25 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz