Strony

6 cze 2015

Surówka z kalarepą


Przyznam się, że kalarepę odkryłam
dopiero jakiś czas temu. To znaczy
znałam to warzywo ale jakoś tak
nie pojawiało się w mojej kuchni.
Ale teraz to się zmieniło i na pewno 
pojawi się jeszcze więcej przepisów
z tym smacznym warzywem:)

Składniki:
1 średnia kalarepa
3 średnie marchewki
1 jabłko
pęczek szczypiorku
4 średnie rzodkiewki

Składniki na sos:
2 łyżki oleju
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka octu jabłkowego
sól, pierz

Kalarepę, marchewkę, jabłko i rzodkiewki 
zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek
posiekać. Składniki na sos zmieszać i polać surówkę.


1 komentarz:

  1. Bardzo lubię kalarepę we wszelkiej postaci, sądzę więc, że powinnam wypróbować tę surówkę.

    OdpowiedzUsuń