Strony

19 sty 2015

Jajka po szkocku


Co prawda takie jajka bardzo kojarzą mi się
z Wielkanocą natomiast świetnie sprawdziły
się również jako przekąska na Sylwestrze.

Składniki:
4-5 jajek ugotowanych na twardo
300g mięsa wieprzowego mielonego
 1 zielona cebulka posiekana
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
1 jajko
mąka do obtoczenia jajek
bułka tarta do panierowania

Mięso wymieszać z tymiankiem, pietruszką,
cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Ostudzone jajka obtoczyć w mące.
Oblepić jajka przygotowanym mięsem.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na złoty kolor (można 
jeszcze dopiec w piekarniku).

* Przepis znalazłam na blogu 

1 komentarz: