Strony

15 sie 2011

Trójkąty z tuńczykiem


Przepis na trójkąty
powstał
z "potrzeby chwili".

Po prostu miałam ochotę
na coś
smacznego co można

przygotować w 5 minut.


Składniki na ok. 12 sztuk  
1 ciasto francuskie (275g)
1 puszka tuńczyka w oleju

1/2 małego pęczka szczypiorku
3 łyżki twarogu (ja miałam mielony) sól, pieprz

1 żółtko +1 łyżka mleka do posmarowania wierzchu

Jeśli mamy ciasto francuskie mrożone

to oczywiście trzeba je najpierw rozmrozić.

Tuńczyka odsączyć, dodać posiekany
szczypiorek,
twaróg i przyprawy.
Ciasto pokroić na jednakowej wielkości kwadraty.

Na środku każdego położyć łyżeczkę farszu.

Złożyć w trójkąt, brzegi docisnąć widelcem.




Posmarować żółtkiem
zmieszanym z mlekiem.
Piec w 200 stopniach ok. 15-20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz