Strony

22 mar 2011

Sałatka z kapusty i kurczaka


Dzisiaj lekka i kolorowa
sałatka- a właściwie jak
by nie dodawać
kurczaka
surówka -
z kapusty pekińskiej.

Składniki:
 1 kapusta pekińska
 1 pierś z kurczaka
przyprawa ziołowa do kurczaka
1 marchewka
1 czerwona papryka 
dymka ze szczypiorkiem
1 puszka kiełków fasoli

Składniki na sos:
2 łyżki oliwy
2 łyżki wody
1 łyżka sosu sojowego

2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

Mięso z kurczaka pokroić
na małe
kawałki i posypać przyprawą.

Usmażyć na patelni (najlepiej grillowej).

 Kapustę pokroić w paski.
Marchewkę zetrzeć na tarce
o grubych oczkach.
Kiełki odsączyć, paprykę i
dymkę pokroić.
Składniki sosu wymieszać.

Doprawić do smaku.

Zalać sałatkę, wymieszać.


6 komentarzy:

  1. Witaj..milo Cie zobaczyc...:)salatka z pekinki to moja najukochansdza od zawsze!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smakowicie!!Mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapewniam, że smakuje równie dobrze jak wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czysty żywy optymizm!
    Natchnęłaś mnie na sałatkę.

    OdpowiedzUsuń
  5. super wygląda i jestem pewna że posmakowałaby i moim domownikom;)

    OdpowiedzUsuń