Strony

7 sie 2010

Cielęcina z warzywami



Tym razem coś z cielęciny. W mojej kuchni nie używam
jej zbyt często
ale do tego typu potraw
sprawdza się
wyśmienicie.

Składniki:
ok.70dag cielęciny 2 średnie marchewki
2 łodygi selera naciowego
ok. 250g fasolki szparagowej
(może być też mrożona)
2 łyżki sosu sojowego

2 szklanki bulionu wołowego
sól, pieprz

Mięso pokroić w paski,posypać solą i pieprzem.

Podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną
w krążki
marchewkę i selera.
Dodać też fasolkę szparagową
(jeśli mamy mrożoną dodajemy dopiero 
ok. 15 minut przed końcem duszenia).
Całość zalać bulionem. Dodać sos sojowy i dusić ok. 1h.
Na końcu zagęścić sos
łyżeczką mąki
rozmieszanej
w niewielkiej ilości wody.
Doprawić do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz