Strony

22 maj 2010

Sałatka z czerwoną fasolką



Sałatka z ulubioną przez mojego mż czerwoną fasolką. 
 Kiedyś królowała na każdej naszej imprezie.
Przepis, trochę zmodyfikowany pochodzi
z kolekcji dobrej kuchni.

Składniki:
1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
4 korniszony
1 cebula (lub kilka dymek)
ok. 15-20 dag szynki
ok. 10 dag żółtego sera

Na sos:
ok. 4 łyżki majonezu
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

Fasolkę i kukurydzę odsączyć. Korniszony, paprykę, szynkę ,
ser i cebulę pokroić w drobną kostkę. Składniki wymieszać.

Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, przeciśniętym czosnkiem.
Doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę.


 

1 komentarz: